Lidelsen tinnitus, gætter jeg på, min far har ørene

Min farmand har fået nedsat hørelse, og min betragtning, at han måske også har fået tinnitus. Lidelsen tinnitus er en lydopfattelse, man kan have i ørerne, trods der ej kommer nogen lyd ind i ørerne fra omverdenen. Min far gengiver det som en ringen i hans øre. Det har efterhånden været der i ret mange måneder, og det virker som om, at det sandsynligvis bliver mere og mere slemt. Det er yderst svært for mig, for han har nemlig altid været den person, som har lyttet, såfremt jeg har haft brug for at fortælle noget, der var sket. Nu da han ikke har sin gode hørelse længere, tværtimod en nedsat hørelse, har jeg ikke snakket helt så meget med ham, det savner jeg.

Jeg tror, anledningen til, at min far har nedsat hørelse, er en støjskade, for han er tidligere håndværker og brugte ikke høreværn. Der formodes, at ørelidelsen tinnitus skyldes bristede øreceller i det indvendige øre, nok også på grund af en støjskade. Det får mig for resten til at tænke på, at jeg skal huske min bror, der er musiker, på, at han skal benytte et musikerhøreværn. Jeg tager min far til lægen i morgen, der så kan bedømme hans hørelse. Vedkommende vil sandsynligvis henvise ham til en høreklinik, der laver en grundigere undersøgelse af hans hørelse. Nu vil der blive overvejet, om et høreapparat kan være løsningen.

En del uidentiske slags høreapparater kan man købe, og hvert høreapparat vil blive justeret, så det kan passe til hørenedsættelsen. Den gamle skal nok have et høreapparat, som skal sidde bag øret. Disse høreapparater er bestående af 2 enheder: selve apparatet bag ens øre plus en lille lydslange, der bringer lyden ned til en prop i ørets fordybning og herefter ind i det, der kaldes trommehinden. De førnævnte høreapparater bruges til vanskelige hørenedsættelser samt til dem, som selv skal kunne justere lyden. Det er ens egen beslutning, om man vil modtage behandling samt tage imod høreapparatet omkostningsfrit ved officielle høreklinikker, eller hvorvidt man gerne vil have tilskud til at få høreapparatet fra en autoriseret privat høreklinik/fra forhandlere, som er i samarbejde med høreklinikker. Ifølge mig er det fedt, at det kan modtages gratis hos en høreklinik. Jeg har hørt, at høreklinikker sørger godt for deres patienter.

Min far har som tidligere sagt arbejdet på en larmende arbejdsplads, og i realiteten var det en nødvendighed at gøre brug af et høreværn, det er han et godt eksempel på, da for høje lyde netop kan give dig en høreskade. Jeg hørte forleden dag, at sådan cirka tres procent af de mennesker, der arbejder i larmende omgivelser, ikke bruger høreværn eller musikerhøreværn. Min bror har et job i et band, og jeg har på fornemmelsen, at også han vil blive den uheldige ejer af et høreproblem, såfremt han ikke snart begynder på at gøre brug af musikerhøreværn, mens han er ude at give koncert.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>