Eftertanker vedr. svampegummi, gasfjeder, gummiplader, gummistropper, kantlister og gummimåtte

Jer læsere så det nok ikk komme, at jeg nu har postet et indlæg vedrørende gasfjeder, kantlister, gummiplader, gummimåtter, svampegummi og gummistropper. Ak ja.

Om end det ej er en ting, du hele tiden spekulerer på, så betyder et stof så umiddelbart ubetydelig som gummi faktisk rigtig meget i vores hverdag i vore dages tidsalder. Du og jeg bruger ganske enkelt mange ting, af gummi – derunder feks kantlister, gummistropper, gummiplader, svampegummi + gummimåtter – hver evig eneste dag. Ting som fx en gasfjeder, gummiplader samt svampegummi er måske noget, som langt færre anvender, men som alligevel er brugbare for vores velkendte hverdag.

Hovedparten af folk er ikke klar over, alle de ting der er lavet i gummi. Blandt materialet gummis hovedsagelige plusser er ligeledes gummis store funktionalitet. Materialet kan nemlig både være bøjeligt & ubøjeligt & kan dermed benyttes til op til flere forskellige objekter. Gummimåtter er f.eks. fleksible, & derfor må de laves af fleksibelt gummi. Gummiplader og kantlister er på den anden side manifaktureret af ufleksibelt gummi, der ej på samme vis kan bøjes og strækkes. Gummi er faktisk ret irriterende at være foruden.

Når du en anden gang bruger svampegummi, gasfjeder, kantlister, gummistropper, gummiplader eller gummimåtte, vil du evt. overveje, at et pænt stort antal af objekterne, som vi anvender hver dag, reelt er fremstillet af hårdt eller blødt gummi, skønt det faktisk er en brøkdel, der lægger mærke til dette. Men det er ikke længere gældende for dig.

1 af gummis primære plusser er da også dets store brugbarhed. Gummi kan jo både være fleksibelt & ubøjeligt og kan i kraft af den egenskab bruges til op til flere forskellige ting. Gummimåtter er eksempelvis bløde, hvorfor de må laves af blødt gummi. Kantlister & gummiplader er til gengæld skabt af ufleksibelt gummi, der ej på samme måde er bøjeligt og føjeligt. Der fattede du sikkert nye ting.