Beslutning vedr. parketgulv, trægulv, gulvtæpper eller laminatgulv ifm mit og mandens blivende husforetagende

I vores evindelige renoveringsforehavende med at rive ned og renovere vores gamle murermesterhus skal vi inden længe vælge gulve til villaen. Vores første valg er nok et trægulv, men så kan vi såvel vælge et eksklusivt parketgulv, et mere prisvenligt laminatgulv, og om min mand og mig eksempelvis foretrækker gulvtæpper ud til badeværelset, så vi og ungerne kan trisse omkring med bare fødder.

Mig og min mand klarer alt fra bunden med dette husprojekt. Før min mand og jeg var kommet til overvejelser om gulvene, så tænkte vi bare trægulv og været ligesindede i det spørgsmål. Men sådan et trægulv er vidst ik udelukkende et trægulv. Akkenej trægulve vælges som laminatgulv, parketgulv eller massivt trægulv.

Jack og undertegnede kunne også vælge et mere råt gulv og parre det med varme og bløde gulvtæpper. Gulvtæpper syner muligvis ikk’ík’ synderlig nyttigt, når vi snart måske har købt en sød bomuldshund. Derimod er gulvtæpper behageligt i soveværelserne.

Der er enighed mellem manden og jeg om at parketgulv lagt i mønster virker super lækkert men samtidig dyrebart. Dog har parketgulv lang slidstyrke og til at slibe ned. Mange gange slibning kan du nok ik lige så enkelt hvis man har laminatgulv, som tillige kan virke en smule foregivent at se på. Til gengæld kan vi ligge et laminatgulv oven på vores nuværende gulv og sådan et gulv skal ikke have overfladebehandling. Desuden er et laminatgulv simpelt at bibeholde.